Hondenfietskar

Als uw hond uw beste vriend is neemt u hem waarschijnlijk het liefst overal mee naar toe, bijvoorbeeld naar het bos of een rondje te wandel. Maar hoe neemt u uw hond nu mee op de fiets? Ernaast rennen zou kunnen, maar is misschien wat lastig en gevaarlijk of te zwaar voor uw hond als het een lange afstand betreft. Een mand voor op uw fiets zou kunnen maar als u een grote hond bezit is dit misschien niet mogelijk. Een hondenfietskar zou daarvoor de ultieme uitkomst kunnen bieden.

Een hondenfietskar is zoals de naam al doet vermoeden een kar welke u achter uw fiets kunt handen en uw hond in kunt mee vervoeren. Deze karren zijn rondom dicht zodat uw hond niet uit deze kar kan vallen, maar de karren zijn wel omringd door een materiaal waar doorheen te kijken valt zodat uw hond genoeg meekrijgt van de rit. Hondenfietskarren zijn licht van gewicht en gemakkelijk achter een fiets te bevestigen.
hondenfietskar

Fietskarren

Bekijk karren

Fietsbeugels

Bekijk beugels
hondenfietskar
Aangezien hondenfietskarren erg licht zijn valt er gemakkelijk mee te fietsen. Al komt het gewicht van uw hond hier nog wel bovenop uiteraard. Daarnaast kan een hondenfietskar mee bewegen met uw fiets zodat u gemakkelijk bijvoorbeeld bochten en dergelijke kunt maken. 

Wat voor soort hondenfietskar u nodig heeft hangt een beetje af van uw fiets, uw wensen, uw budget en uw hond. Hieronder hebben wij een heel aantal verschillende hondenfietskar modellen verzameld waaruit u een fietskar kunt selecteren welke naar uw idee het beste is voor uw hond en het beste aansluit bij uw wensen.